A LOCAL SWIM WESTLAND

Aan de deelnemers van A Local Swim Westland 2020,

In normale omstandigheden zouden we alle reden hebben gehad om de deelnemers een mooie eerste nieuwsbrief te sturen. We hebben echter als organisatie een moeilijke beslissing moeten nemen; A Local Swim Westland zal niet plaatsvinden op 15 augustus 2020 maar wordt verzet. Vanwege het coronavirus en de maatregelen die de regering hieromtrent heeft genomen is er op verschillende terreinen teveel onzekerheid.

Als eerste heeft de gezondheid en veiligheid van deelnemers altijd onze eerste prioriteit. Door verlenging van de maatregelen werd afgelopen tijd duidelijk dat de deelnemers ook de komende weken nog niet kunnen trainen in de zwembaden. Dat brengt risico met zich mee want een groot deel van de deelnemers gaat voor zichzelf een grote sportieve uitdaging aan waar zij serieus voor moeten trainen en de nodige trainingstijd vergt.

Dan verkeren veel van onze sponsoren met hun bedrijf in een economisch heel onzekere tijd. Ondanks hun toezeggingen aan het begin van het jaar is het gepaster om daar in een later stadium nog eens over in gesprek te gaan nu bij velen de omzet weggevallen is en het personeel niet of minder aan het werk kan.

Ook beseffen we dat het voor jullie als deelnemer nu moeilijk is om er verzoeken tot sponsoring uit te doen of eigen acties te organiseren. Verder is het onzeker wanneer er voor de grote evenementen zoals A Local Swim Westland weer opgeschaald kan worden en naar hoeveel bezoekers. We kunnen v.w.b. de verdere organisatie en alle inkoop niet tot 1 juni wachten. 

Het coronavirus heeft een grote sociale en economische impact. Getroffen mensen en bedrijven hebben hun tijd en energie nodig om alles weer op de rit te krijgen. De volgende beslissing is een optelsom van alle factoren:

We hebben besloten dat de 4e editie van A Local Swim Westland wordt verplaatst naar 14 augustus 2021 onder voorbehoud van de vergunning van de gemeente Westland en de hulp van diverse instanties. Voor deelnemers geldt dat hun inschrijving blijft staan voor volgend jaar. Tot 1 maart 2021 sluiten we de inschrijving. Op 1 maart 2021 hopen we de draad weer op te pakken en wordt de inschrijving heropend. 

Jouw geweldige enthousiasme, zoals je direct liet zien begin maart bij de inschrijving en met jou vele anderen, was overweldigend! We hopen dat je het enthousiasme behoudt en mee kan nemen naar de swim in 2021! 

Wij vinden het vooral heel triest voor de ALS patiënten en de families die er mee te maken hebben gehad, dat de 4e editie uitgesteld is. We gaan zeker door om aandacht te vragen voor deze ernstige ziekte en blijven patiënten terzijde staan.

Alle families en bedrijven die getroffen worden door het coronavirus, wensen we heel veel sterkte toe.

Zorg goed voor elkaar in deze onzekere tijd.

Lieve groet,
Organisatie a Local Swim Westland

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
  Op zaterdag 15 augustus 2020 wordt, na het doorslaand succes van de vorige Swim's, de  4e editie van A Local Swim Westland georganiseerd  De deelnemersbijdrage is € 45,-. Hiervoor word je als deelnemer helemaal in de watten gelegd met o.a. een badjas, slippers, badmuts, een maaltijd, drankmunten, tijdwaarneming, omkleedgelegenheid, vervoer naar startlocatie, entertainment etc. Als deelnemer ga je de inspanningsverplichting aan om minimaal € 150,- in te zamelen voor de strijd tegen ALS. De uitdaging is dus om jouw deelname ook te laten sponsoren door familie / vrienden en bedrijven of een eigen actie te starten. De vele donaties, ook al zijn ze klein, maken dat je snel je minimale sponsorbijdrage van € 150,- bereikt. Let op: Er wordt gestart in verschillende 'Jumps'. Wil je graag met iemand samen zwemmen? Spreek dan af in welke Jump jullie willen zwemmen, want bij de inschrijving moet je deze keuze maken.
A Local Swim Westland 2km 2020

Malle Pietjes haalden al voor € 6.750,00 op aan oud ijzer

30-04-2020 | 20:32 Uit handen van Malle Pietje Mark van den Berg ontving Linda Slaghuis van de Stichting ALS Westland deze week, op gepaste afstand in de grote hal van Berg Ruimtescheppen,  een prachtige cheque van € 6.750,00. Niek Olsthoorn, Malle Pietje vanaf het eerste uur en initiatiefnemer : “ We zijn in oktober j.l. gestart met het inzamelen van oud ijzer voor A local Swim Westland editie 2020. Door de coronacrisis was het begrijpelijk en onvermijdelijk dat het zwemevenement verzet moest worden naar volgend jaar, maar de Malle Pietjesgroep wilde de opbrengst van het oud ijzer niet laten liggen totdat de swim wel plaats kan vinden. Goede doelen hebben het ook heel moeilijk in deze tijd  en wij vinden het belangrijk dat het onderzoek naar de zenuwspierziekte ALS kan doorgaan”.  Linda Slaghuis: “Ondanks het verzetten van A Local Swim Westland kregen we toch deze prachtige cheque. Heel knap wat de Malle Pietje tot half maart al hebben weten op te halen aan oud ijzer. Het bedrag blijft zeker niet op de bankrekening staan want het is heel hard nodig. Enorm veel dank aan alle Malle Pietjes en de particulieren en bedrijven die het oud ijzer gegund hebben aan onze stichting”.   De groep de Malle Pietjes is ontstaan in 2016 toen drie heren, Jos van Adrichem, Nico Ammerlaan en Niek Olsthoorn, hun deelname voor A Local Swim Westland 2016 kracht bij wilden zetten door op een unieke manier geld binnen te halen. De actie werd al snel een hit en Arie van den Berg van het gelijknamige sloopbedrijf werd al snel ook een van de drijvende krachten. Inmiddels bestaat de groep uit 15 enthousiaste en sterke heren. Sinds 2018 heeft  de jeugd zich ook aangesloten met mooie eigen ideeën. Niek: “Hopelijk komt er snel een oplossing voor het coronavirus zodat we weer kunnen gaan opbouwen en er een einde komt aan sociale en economische problemen. Dan gaan wij als Malle Pietjes weer graag de pad op om oud ijzer in te zamelen voor ALS, in de hoop dat er voor deze ernstige ziekte snel een oplossing komt.    
Lees meer | Bekijk alle