Zwemkledingadvies


Bij zwemmen in open water bestaat het risico op onderkoeling. Zeker voor minder geoefende zwemmers raden we daarom het gebruik van een wetsuit of shorty aan. Doordat je met een wetsuit zwemt ben je minder energie kwijt aan het warmhouden van je lichaam. 

Een wetsuit geeft ook extra drijfvermogen omdat je een hogere ligging in het water krijgt, bijna iedereen heeft hier profijt van. Het zwemmen gaat gemakkelijker en sneller.

Met uitzondering van badkleding (bikini/badpak/zwembroek) is het niet toegestaan om in andere kleding te zwemmen dan een wetsuit of shorty.

Het gebruik van een zwembrilletje, eventueel oordopjes en waterschoenen wordt aangeraden voor extra bescherming (zie ook onder ‘veiligheid en gezondheid’). Een badmuts krijgt u van de organisatie en is verplicht voor extra warmte en voor de zichtbaarheid van de zwemmer.

Wetsuit draagadvies tijdens A Local Swim Westland. Alle zwemmers wordt geadviseerd dit advies te volgen:

 

Gemiddelde
watertemperatuur
Niet ervaren of minder ervaren open water zwemmers Ervaren
open water zwemmers
<17° C Wetsuit Wetsuit
17 - 19° C Wetsuit Shorty
≥ 19° C Shorty  

 

  

 

Wetsuit huren bij De Dutch Surf Acadamy

De Dutch Surf Acadamy in ’s Gravenzande heeft diverse wetsuits die de deelnemers van A Local Swim Westland kunnen huren voor een gereduceerd tarief en kunnen ophalen bij de surfschool. De wetsuits zijn 2 mm of dikker en gemaakt voor surfen, het zijn dus geen echte triatlon wetsuits, maar Dutch Surf Acadamy geeft aan dat ze wel geschikt zijn om 2 km in te zwemmen in het buitenwater in de zomer.

Normaal gezien is het dagtarief voor een wetsuit €15,- per dag. Voor A Local Swim Westland deelnemers verhuren zij de wetsuits voor €20,- in totaal. Deelnemers kunnen de wetsuit ophalen op de dagen 7, 8, 9 augustus en terugbrengen voor maandag 12 augustus. Let op: Zolang de voorraad strekt.

Er wordt ter plekke gevraagd om een legitimatiebewijs en een bewijs van deelname aan A Local Swim Westland. Dat laatste kan door jouw actiepagina op de actiesite www.alocalswimwestland.nl te laten zien.

Mocht je hier gebruik van willen maken kan je een afspraak maken bij de Dutch Surf Academy om je wetsuit op te halen. Neem vooraf even contact met hen op via de onderstaande kanalen: 

Erik Ringelberg, +316 365 759 85 erik@dutchsurfacademy.nl

Kaspar Hamminga, +316 241 654 02 kaspar@dutchsurfacademy.nl

Dutch Surf Academy, Slag Vlugtenburg, 2691KW 's-Gravenzande.